• Categories
 • El partit ecologista Alternativa Verda vol preservar les alzines de la Rambla del Portalet

  05/04/2018
  La Rambla del Portalet, amb alzines i la bastida de l'Hotel Elke al fons (EL PUNT-AVUI)

  El portaveu del partit ecologista Alternativa Verda, Santiago Vilanova, reivindica que es respecti la protecció dels dos rengles d’alzines que delimiten el bulevard central de la rambla del Portalet.

  Tot just quan l’Ajuntament ha decidit fa ben poc la tala de quinze oms del passeig de Rius i Calvet –tan sols un podria ser trasplantat–, Vilanova ha preparat un plec d’al·legacions que vol presentar al consistori, arran de les peticions fetes per diversos comerciants de l’àmbit i els promotors del nou hotel Elke, que volen suprimir els arbres i reurbanitzar l’eix, segons El Punt-Avui.

  Vilanova recorda que les alzines, un total de disset,  es van plantar el 1944 i “formen part del catàleg de béns a protegir d’aquest Ajuntament, amb el número 111”. Les més grans, segons la fitxa del document de protecció del 2006, feien aleshores 120 centímetres de perímetre de tronc, 11 metres d’alçada i 9 de diàmetre de capçada.

  L’alcalde Carles Motas, per la seva banda, declara que encara no hi ha res decidit, però que convé repensar el funcionament del vial i, malgrat ser partidari de preservar l’arbrat pel fet d’estar inclòs en el catàleg de protecció, destaca que hi ha alguna alzina en mal estat. El govern vol encarregar un primer avantprojecte per millorar la continuïtat de l’eix comercial del carrer Major cap al de Sant Ramon per tal de donar més protagonisme als passeigs del Mar i dels Guíxols.

  Vilanova també vol fer arribar la seva instància a la baronessa Carmen Thyssen, que anys enrere va amenaçar d’encadenar-se als arbres del passeig del Prado madrileny per salvar-los de la tala i també va donar suport als plàtans del passeig de Sant Feliu quan s’hi planejava un pàrquing. La polèmica pels oms de Rius i Calvet volta les 700 adhesions a internet en contra de la tala, i Alternativa Verda també qüestiona les grades del futur passeig, que veuen vulnerables en cas que s’elevi el nivell del mar.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies