• Categories
 • L’equip de govern vota contra la preservació de l’obra de Joan Bordàs

  27/07/2018

  El govern municipal va votar en contra de la proposta de GdC-Entesa per blindar el llegat arquitectònic de Joan Bordàs, qui fou arquitecte municipal entre els anys 1914 i 1955.
  Així, l’Ajuntament no farà cap inventari acurat i actualitzat de l’obra de l’arquitecte empordanès i tampoc del seu estat de conservació, tal i com proposava la formació dels comuns, que es mostra preocupada perquè tampoc es protegiran els elements de mobiliari urbà que dissenyats per Bordàs i que avui encara es poden trobar als nostres carrers.

  Així doncs, els bancs de pedra del passeig, la barana de mar amb els arcs, els parterres de terra amb flors i la font de la plaça del Monestir, per citar-ne alguns, no seran inclosos en el Catàleg de Béns Locals com a elements a protegir i, per tant, podrien ser eliminats o canviats en qualsevol nova obra que es vulgui fer, com per exemple, la que s’està duent a terme en el Racó de Garbí.

  L’argument exposat pel govern, segons el qual es farà en un futur una actualització sencera del Catàleg, no convenç la formació comuna per la seva poca concreció. GdC continua pensant que aquests elements urbans de l’època de Joan Bordàs “donen a la nostra ciutat una personalitat i un atractiu paisatgístic únics que cal conservar i protegir” ja que darrerament alguns s’estan fent malbé o  directament s’han destruït degut a noves construccions o per decisions polítiques.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies