• Categories
 • Reposició dels llaços grocs a Sant Feliu

  30/08/2018
  La Rambla Vidal recent ornada de llaços grocs (foto: CDR)

  Després de que a la matinada de dimecres passat un grup d’unionistes encaputxats de blanc anomenats CBL (Cuerpos de Brigada de Limpieza) entressin a Sant Feliu de Guíxols a treure tots els llaços grocs,   previ pas per La Bisbal, Corçà i La Pera i que havien tingut alguna enganxada amb els Mossos d’Esquadra, els CDR ganxons no han esperat gaire a fer la reposició i a la mateixa nit de dimecres van quedar a la Plaça del Mercat per posar-se “mans a l’obra” i tornar a vestir de groc la ciutat per reivindicar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, així com també expressar el seu rebuig a l’actuació de les forces policials espanyoles aquell 1 d’Octubre en què es va celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya.

  Arran d’aquestes provocacions unionistes, que no fan més que intentar generar violència i de les quals els CDR ja estan conscienciats que no han d’entrar en aquest joc, el filòsof i eurodiputat Josep Maria Terricabras,  comentava per Twitter el següent: “quan un té un dret, els altres tenen el deure de respectar-lo. Si penjar llaços grocs és un dret, els discrepants també poden penjar els llaços que vulguin, però no poden en cap cas arrencar els altres, perquè llavors no respectarien aquell dret sinó que el trepitjarien”. Degut a aquesta qüestió hi ha com una mena d’indignació perquè aquesta gent que han retirat els llaços, que la majoria venen del Maresme, no respecten la llibertat d’expressió.

  De totes maneres, amb molta paciència, els CDR continuen la seva tasca i, com poden comprovar a les fotos, no defalleixen malgrat els impediments. D’impediments se n’ha de parlar perquè avui dijous hi ha Ple a l’Ajuntament i part del Govern Municipal vol que a Sant Feliu no hi hagin llaços grocs ni simbologia referent a aquestes reivindicacions que hem explicat, on els CDR i altres entitats hi seran presents per evitar que se’ls tregui el dret d’expressar-se.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies