• Categories
 • La Rambla d’Antoni Vidal canviarà de nom

  21/09/2018

  La Comissió del Nomenclàtor va emetre ahir, en la seva primera reunió des de la seva recuperació, el seu dictamen sobre tres propostes que fa temps que estan a l’agenda del govern.

  La primera era la de reformular el nom de la rambla Antoni Vidal, després que es conegués amb certesa que, a banda de ser un benefactor de la ciutat, el personatge va ser també un important esclavista en l’època que el tràfic d’esclaus ja era considerat un negoci il·legal.

  Aquest canvi va ser portat al Ple mitjançant una moció que Guíxols des del Carrer-Entesa va plantejar ara farà un any i mig i que va quedar pendent d’estudi per la Comissió. En aquest sentit, la decisió del membres de la Comissió ha estat unànime i ha proposat deixar, de moment, el nom de La Rambla com a topònim.
  En la segona de les propostes que es portaven a estudi del dictamen de la Comissió no ha estat possible mantenir aquesta unanimitat i, finalment, s’ha hagut de passar a votació per decidir quin espai o carrer de la ciutat ha de portar el nom d’1 d’octubre de 2017. L’opció que ha tingut més suports ha estat la Plaça de Mercat, que s’ha imposat amb certa claredat (5 vots a 2) a la de la Rambla. No obstant això, el dictamen de la Comissió no és vinculant i per tant haurà de ser el Ple qui ratifiqui aquesta decisió.
  Finalment la Comissió ha considerat, també per unanimitat, que cal donar un nom a l’espai públic situat davant l’Escola Baldiri Reixach i que, tal i com va proposar la CUP l’any 2016, serà el de Parc de la Llibertat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies