• Categories
 • La Policia Local tindrà armes de foc llargues per primera vegada

  06/04/2018
  Un moment de l'acte d'ahir als encontorns del Monestir (Foto: RÂDIO SANT FELIU)

  L’Ajuntament ha comprat quatre escopetes per a la Policia Local, segons va anunciar ahir l’alcalde Carles Motas durant la celebració de la festivitat del Cos. El batlle excusa en l’amenaça  del terrorisme gihadista el fet d’haver pres aquesta decisió, de cara als controls viaris que fan els agents. Un fet que, segons l’alcalde, també ha estat decisiu per a la compra d’armilles per a tots els agents del cos.

  Aquestes seran les primeres armes llargues de les que disposarà el cos policial ganxó, unes escopetes que han costat més de 7000 euros i que han representat un esforç per les arques consistorials, que els darrers anys porten mig milió d’euros gastats en la seguretat, ja que també s’han canviat les pistoles dels agents. Les armilles han costat 30.000 euros i també cal comptar les despeses dels vehicles policials (156.000 euros), l’ingrés a la xarxa ResCat (uns 60.000 euros) i les càmeres de vídeo-vigilància que s’instal·laran de cares a l’estiu a la ciutat (195.000 euros).

  Pel que fa a les dades del cos, el 2017 va realitzar 19.726 serveis, destacant els 5.523 serveis de seguretat ciutadana amb 416 actes incívics, 200 robatoris o furts, 99 danys a la propietat,  55 ocupacions il·legals d’habitatges, 31 per amenaces o coaccions i 21 per violència de gènere. De les 1.800 col·laboracions amb altres organismes, 314 foren amb altres cossos de seguretat; també van tenir 1.221 intervencions relacionades amb el Medi Ambient i 920 d’assistència a persones (103 a gent gran, 102 a persones desorientades o malaltes, 48 a menors d’edat, 22 a víctimes a l’àmbit de la llar i 19 a persones sense sostre);  7.075 serveis de trànsit,  3.518 protecció vial als escolars, 1.682 denúncies,  807 serveis de la grua municipal i 415 accidents de trànsit.

  La celebració d’aquest acte va tenir lloc ahir amb un acte íntim al Teatre i al Monestir, i que no va comptar, com venia sent habitual, amb representants d’altres cossos de seguretat, cosa que va fer pensar que no fos un acte de protesta per les càrregues dels cossos policials estatals de l’1 d’octubre, un fet que el mateix Motas va desmentir. 

   

   

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies