• Categories
 • Més residus i menys reciclatge a la ciutat que l’any passat

  28/08/2018
  Bosses d'escombraries i deixalles acumulades fora dels contenidors, una imatge recorrent dels carrers de Sant Feliu a l'estiu (GDC)

  Ja han sortit publicades les dades de l’Agència de Residus de Catalunya en relació a l’any 2017, que assenyalen que la nostra ciutat ha generat més residus (675 kg /hab/any) que durant l’any anterior (661 kg/hab/any)  i  també ha reciclat menys (del 46,52% en recollida selectiva bruta al 46,31% -molt lluny del mínim recomanable del 55%-).

  Unes dades que no deixen de ser preocupants, ja que Sant Feliu porta ja bastants anys estancat en aquests percentatges de recollida selectiva, propers al 45%, i de generació de residus, propers al voltant del 1,80 kg/hab/dia, tots dos molt lluny dels estàndars desitjables marcats per l’Agència Catalana de Residus (55% i 1,20 kg/hab/dia).

  L’efecte d’aquestes dades es nota a diari als carrers de la ciutat, més bruts i deixats que mai, un fet criticat per multitud de ciutadans i també pels grups municipals a l’oposició, ja sigui a peu de carrer o amb opinions a les xarxes i mitjans de comunicació.

  El partit polític guixolenc amb més militància ecologista, Guíxols des del Carrer, assegura que això és degut a “una deixalleria infrautilitzada i un servei de neteja viària deficient”, que el grup d’esquerra verda assegura que és fruit “d’un contracte del servei d’escombraries obsolet i caducat” mentre defensa el sistema de recollida porta a porta com a única via per a “reconduir i millorar la situació” mitjançant un nou contracte que mostri un canvi en l’organització del servei i amb una progressiva implementació d’aquest sistema.

  Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, no hi ha avui a Catalunya cap municipi que sense implementar el sistema de recollida porta a porta hagi arribat al 50% de recollida selectiva neta (55% bruta);  per contra, els municipis que compten amb aquest sistema es situen tots entre un 65 i un 80%.  


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies