• Categories
 • Un espigó de formigó i la “Pepita” en una nova ubicació, novetats a les obres de Rius i Calvet

  06/09/2018

  Les obres del passeig marítim de Rius i Calvet es reprendran a partir del dilluns 17 de setembre un cop superats l’estiu i l’inici del nou curs escolar, després que l’Ajuntament hagi anunciat dues novetats: l’espigó amb una passera de formigó per passejar i la nova ubicació de  l’escultura La Costa Brava, de Joan Rebull, coneguda popularment com la Pepita, en un nou racó nascut amb les obres.  Aquesta vegada, però, no hi haurà tall viari i hi haurà un vial de pas altern entre els dos sentits.

  Segons apunta El Punt-Avui (recordem que el nostre diari no està convocat a les rodes de premsa de l’Ajuntament), ahir els tres representants del govern, durant la presentació de les novetats, van aportar la que qualifiquen com a “solució” per dignificar l’espigó de de Garbí, basats en el fet que “fins ara no era accessible per a tothom i ara volem que ho sigui”, i per això reforçaran el rocam inferior i faran una plataforma transitable de formigó al capdamunt amb un banc continu per seure, amb el seu enllumenat i accés des de la grada inferior i sense barreres arquitectòniques,  pressupostat en uns 189.000. Algunes veus han qüestionat que les presses per construir hagin fet que una obra que podria haver assumit Costes, almenys en part, l’assumeixi íntegrament el municipi, un fet defensat ahir per l’alcalde “abans que l’estructura es degradi”. 

  Pel que fa a la Pepita, han encarregat a un paisatgista el nou encaix de l’escultura de Rebull després que es recollissin centenars d’adhesions perquè continués a la zona. No serà exactament 

  La peça escultòrica ara mateix està en procés de restauració dels desperfectes acumulats per dècades exposada a l’intempèrie. El nom de la placeta dependrà de la comissió del nomenclàtor.a la Plaça Ferran Agulló sinó en la tercera placeta que ha nascut amb la reordenació de l’espai. La proposta del govern és ubicar-la sobre un pedestal de pedra de color turquesa amb una cascada d’aigua en detriment del petit estany amb carpes que, segons el govern, “afavoria la proliferació de mosquits”. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies