• Categories
 • Un centenar de persones protesten contra el formigó al moll de pedra

  05/11/2018

  Un centenar de persones van donar suport el matí de diumenge a la concentració convocada per AlertaSantFeliu per evitar que el Moll de Pedra de garbí de la badia es converteixi en un espigó recobert de formigó amb aspecte d’embarcador turístic.

  “Prou formigó!”  era la llegenda de la pancarta que a mig matí membres de la plataforma van instal·lar sobre les roques del Moll, just davant les graderies de ciment que ja comencen a dibuixar el futur racó de ponent dins les obres de reforma del passeig Rius i Calvet.

  A partir de les 12 del migdia es van anar reunint desenes de persones preocupades per l’excés de formigó que està apareixent en la façana marina de la ciutat i que sembla voler substituir l’estètica del passeig i l’obra de l’arquitecte Joan Bordàs que li dona caràcter. El cantant i músic Rafael Subirachs va llegir el manifest que explicava les raons de la concentració

  La plataforma ciutadana AlertaSantFeliu va néixer mesos enrere precisament per protestar contra diverses actuacions derivades de la reforma:  la desaparició dels oms del passeig, l’eliminació de l’estany que envoltava l’escultura Costa Brava a la plaça de Ferran Agulló, la posta en marxa d’uns fanals de llum que xoquen amb l’estil dels del passeig i dels que continuen amunt fins a Port Salvi, i amb una potència desmesurada que destaca dins el perfil de la badia, entre d’altres. 

  AlertaSantFeliu protesta igualment perquè no es van tenir en compte les al·legacions que altres entitats, associacions i veïns van presentar al projecte del passeig. Únicament se’n va considerar una que demanava un aparcament  per a bicicletes.

  La manca de diàleg per part de l’ajuntament amb la plataforma, que espera des de fa temps una entrevista que mai no arriba amb l’alcalde, ha mogut aquest col·lectiu a organitzar aquesta manifestació, que ha tingut molt bona acollida per la ciutadania.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies