• Categories
 • Neix “AlertaSantFeliu” per lluitar contra les agressions al patrimoni ganxó

  04/09/2018

  Arran de les darreres actuacions urbanístiques de l’ajuntament, com ara la reforma del passeig Rius i Calvet o la construcció d’infrastructures sobre el moll medieval i les muralles centenàries, entre d’altres. ha anat creixent una onada de protestes de la ciutadania expressades en les xarxes socials.

  Aquest ambient de disconformitat ha acabat amb la constitució de la plataforma AlertaSantFeliu, que denuncia aquestes qüestions i que vol vetllar per defensar en primer lloc el
  patrimoni històric i urbanístic, i també les agressions mediambientals i socials.
  La plataforma s’ha anat gestant els darrers mesos i ha fet diverses trobades amb l’alcalde de la ciutat, sense resultats apreciables. Va recollir milers de signatures per evitar la retirada de l’escultura de Joan Rebull i de l’estany que l’envoltava a la plaça Ferran Agulló, eliminada amb la reforma del passeig Rius i Calvet; va presentar al·legacions al projecte que no van ser tingudes en compte; s’ha mostrat en contra de les agressions en el moll i la muralla, …
  Precisament arran d’aquesta actuació, el president d’Amics del Museu, que també pertany a la plataforma, va descobrir que aquest patrimoni del passat mariner de la ciutat ni tan sols estava catalogat.
  Tot plegat ha esperonat AlertaSantFeliu per posar mans a la obra davant el govern de la ciutat a qui considera “molt poc sensible al llegat històric i cultural i massa preocupat per oferir espais públics a la ocupació privada” i cita com a exemple el fet que el govern (Tots per Sant Feliu-PSC-ERC) va rebutjar la catalogació i restauració de l’obra de l’arquitecte Bordàs, que dona caràcter al passeig i a la façana marítima de Sant Feliu, mitjançant una moció que tenia el suport de tots els grups de l’oposició.
  AlertaSantFeliu explicarà amb detall aquestes qüestions i les actuacions previstes en la presentació que farà dijous 6 de setembre al migdia a la Cambra de Comerç, en què els assistents seran convidats a una visita in situ als llocs afectats.

  La plataforma s’ha adherit fa pocs dies a SOS Costa Brava, que aplega una vintena d’associacions i plataformes a tota la costa per defensar els bens naturals i lluitar contra l’especulació urbanística.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies